Hoe vertel je op je werk dat je zwanger bent?

Het is slechts een kwestie van tijd voordat je collega’s je opbollende buik zullen opmerken. Je hebt last van misselijkheid en op de vrijdagmiddagborrel drink je alleen nog maar colaatjes. Maar wanneer maak je het officieel? Wettelijk ben je verplicht je zwangerschap uiterlijk drie weken voor je verlof aan te kondigen. Maar in de praktijk wil je je werkgever natuurlijk niet zo laat voor het blok zetten. Tegen die tijd kan ook niemand meer om je bolle buik heen.

zwangerschapwerk

Uiteraard is het allerbelangrijkste dat je het vertelt op het tijdstip en de manier die voor jou en je partner goed voelt. Dit is voor iedereen anders. De één deelt het grote nieuws met de wereld op Twitter en Facebook zodra ze een dag overtijd is. De ander wacht tot die buik echt niet meer op een andere manier te verklaren is en brengt iedereen persoonlijk op de hoogte.

Timing

Veel toekomstige ouders kiezen ervoor om te wachten tot ze de termijnecho achter de rug hebben. De kans op een miskraam daalt daarna namelijk drastisch (80% van de miskramen gebeurt in de eerste 3 maanden). Als je iedereen hebt verteld dat je zwanger bent en vervolgens een miskraam krijgt, moet je dit ook weer aan iedereen vertellen. Aan de andere kant kan je in dat geval (hopelijk) wel op hun steun rekenen.

Als je tot de termijnecho wacht met het vertellen, geeft dat jou en je partner bovendien de tijd om samen te wennen aan en te genieten van het idee dat jullie ouders worden. Na het eerste trimester van je zwangerschap zal het overigens steeds lastiger worden om nog te verbergen dat je zwanger bent.

Niet voor iedereen is het weggelegd om de zwangerschap 3 maanden stil te houden. Het kan zijn dat je het moeilijk kan ontkennen, doordat je de hele dag misselijk bent of last hebt van andere overduidelijke zwangerschapssymptomen. Een ander probleem kan zijn dat je normaal iedere week met je vriendinnen naar de sushi bar gaat en iedere borrel als eerste je wijnglas vult, terwijl je nu moet zeggen dat je liever stamppot eet en met een spa rood aan de bar zit. Als iedereen toch vermoedt dat je zwanger bent, kan het fijner zijn om het trots te vertellen dan er geforceerd over te liegen.

Voor anderen geldt dat ze het helemaal niet 13 weken geheim willen houden. Jullie zijn in verwachting en je bent hier zo blij mee dat je het van de daken wilt schreeuwen! Wat is er dan leuker dan dit zo snel mogelijk te delen met je dierbaren? Bepaal zelf wat voor jou en je partner het beste voelt en communiceer duidelijk met elkaar wanneer (en hoe) je het wil vertellen.

Veel vrouwen vertellen op hun werk het liefst zo laat mogelijk dat ze zwanger zijn, omdat ze bang zijn dat hun baas of collega’s ze anders zullen behandelen. Als ze weten dat je zwanger bent, mag je dan nog steeds dat leuke project doen?

Een mooi moment om je werkgever van je zwangerschap op de hoogte te stellen, is wanneer je een buitengewone prestatie hebt geleverd. Bijvoorbeeld als je een project hebt afgerond, een target hebt gehaald of een positieve beoordeling hebt gekregen. Zo kunnen je baas, en je collega’s, direct zien dat je zwangerschap je productiviteit niet in de weg hoeft te staan. Voel je aan de andere kant ook niet schuldig als je gedurende die negen maanden eens even wat minder kunt presteren. Werk is nu even niet je eerste prioriteit.

Volgens de wet moet je uiterlijk 3 weken voordat je met zwangerschapsverlof gaat je werkgever op de hoogte brengen van je zwangerschap. Naar je werkgever toe is het natuurlijk netter dit een stuk eerder te doen. Veel vrouwen kiezen ervoor hun werkgever na ongeveer 3 maanden zwangerschap te vertellen dat ze zwanger zijn. Dit zorgt ervoor dat de werkgever genoeg tijd heeft om een eventuele vervanger tijdens het zwangerschapsverlof te regelen. Bovendien bestaat er vanaf dat moment recht op de wettelijke bescherming die geldt tijdens zwangerschap en bevalling.

Plan de campagne

Wees niet teleurgesteld als je baas niet zo enthousiast reageert als je familie en vrienden. Hij zal ongetwijfeld oprecht blij voor je zijn, maar ziet direct ook de nodige beren op de weg. Bedenk daarom van te voren wat de ‘zorgen’ van je werkgever zullen zijn. Het kan geen kwaad als je voor jezelf op een rijtje hebt gezet wanneer je ongeveer wilt stoppen met werken en wie jou tijdens je verlof zou kunnen vervangen. Je baas zal ook willen weten hoe je je werk na de geboorte van je kindje ziet. Wil je bijvoorbeeld minder – of thuis – gaan werken?

Rechten

Weet wat je rechten zijn. Hoewel zwangerschap geen reden voor ontslag of contractsbeëindiging mag zijn, is het misschien slim om het goede nieuws in zakelijk turbulente tijden nog even voor jezelf te houden.